Detail předmětu

Doktorské kolokvium 2

FaVU-3DOK2Ak. rok: 2024/2025

Veřejné doktorské kolokvium představuje dosavadní výsledky a postup zpracování disertační práce všech studujících prvního a druhého ročníku studia. Studující jsou povinni podklad k veřejné přednášce dodat v elektronické verzi (ve formátu PDF nebo PowerPoint) k rukám studijní referentky pro doktorské studium nejpozději v týdenním předstihu před veřejnou prezentací. Dodaný soubor se stává součástí dokumentace studia. Veřejná prezentace je zahájena stručným představením doktoranda/doktorandky školitelem/školitelem, po kterém následuje vlastní prezentace, v níž doktorand/ka seznámí přítomné s problematikou disertační práce a se současným stavem řešení – tj. s dosavadními výsledky v oblasti tématu disertační práce. Prezentace by neměla přesáhnout 15 minut, další prostor je věnován diskuzi přítomných se studující/m.

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

0

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Nejsou.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Kolokvium udělené na základě veřejné prezentace rozpracovanosti disertačního projektu a zodpovězení dotazů přítomných.

Učební cíle

Cílem veřejné prezentace/kolokvia je představit dosavadní výsledky a postup zpracování disertační práce a náležitou formou je dokladovat. Během kolokvia se ověřuje schopnost veřejně prezentovat postup v řešení disertační práce studující/ho.

Základní literatura

Monografické publikace, sborníky a periodika dle individuálního zaměření jednotlivých studujících doktorského studijního programu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program VUD doktorský

    obor VUUP_DK4 , 2. ročník, letní semestr, povinný

  • Program VUD doktorský

    obor VUUP_DP4 , 2. ročník, letní semestr, povinný

  • Program VUD_P doktorský, 2. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Seminář

6 hod., povinná

Vyučující / Lektor