Detail předmětu

Zahraniční doktorská stáž

FaVU-3STAZAk. rok: 2024/2025

Součástí studijních povinností v doktorském studijním programu je absolvování části studia na zahraniční instituci, nebo účast na mezinárodním tvůrčím projektu s výsledky publikovanými nebo prezentovanými v zahraničí, nebo jiná forma přímé účasti studující/ho na mezinárodní spolupráci. Stáž v délce minimálně jednoho měsíce na zahraniční instituci mezi třetím a šestým semestrem studia absolvuje doktorand/ka na základě žádosti, ke které se vyjadřuje školitel/ka. Součet délky stáží na zahraničních institucích ve standardní době studia nesmí překročit délku jednoho roku. Případné výjimky povoluje oborová rada.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

0

Garant předmětu

Vstupní znalosti

Nejsou.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Stáž je uznána po splnění podmínky oficiálního výjezdu na zahraniční instituci v délce minimálně jednoho měsíce (v rámci studijního pobytu Erasmus+, pracovní stáže Erasmus+, v rámci programu Freemover atp.). Pobyt na zahraniční instituci je nutné doložit oficiálními dokumenty (např. Confirmation of Erasmus+ Study Period atp.). Více informací podává zahraniční oddělení fakulty. Jinou formu splnění stáže povoluje na základě žádosti studující/ho předseda oborové rady.

Učební cíle

Cílem zahraniční doktorské stáže je navázání mezinárodních odborných kontaktů, získání zahraničních zkušeností a zlepšení jazykových dovedností.

Základní literatura

Monografické publikace, sborníky a periodika dle individuálního zaměření jednotlivých studujících doktorského studijního programu.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program VUD doktorský

    obor VUUP_DP4 , 2. ročník, letní semestr, povinný

  • Program VUD_P_CZ doktorský, 2. ročník, letní semestr, povinný